Lider du av urinvägsinfektioner?

Återkommande urinvägsinfektioner är verkligen inte roligt. Förr var det oftast inga problem att få en kur penicillin mot infektionen, men nu för tiden är man mer restriktiv med detta med tanke på resistenta bakterier. Att man inte skriver ut penicillin så ofta längre är förstås bra, men för den enskilda individen kan det vara jobbigt. Att bara vänta ut infektionen är inte så bara – ofta är det svårt att ens gå ut eftersom man behöver ha närhet till toaletten då man känner sig kissnödig konstant. Det finns dock annan lindring att ta till.

Tranbär har länge varit en husmorskur mot urinvägsinfektioner. Huruvida det fungerar eller inte tvistar de lärda om, men det finns många rapporter om dess effekter. Det sägs kunna sänka pH-värdet i urinen och försvåra för bakterierna att få fäste i urinvägarna. Även om det inte finns något vetenskapligt stöd så är det ändå väldigt många som upplever att tranbär fungerar mot urinvägsbesvär. Att dricka tranbärsjuice är en metod, men nu för tiden finns också kapslar och tabletter med tranbär.

Hos oss på Hälsolinjen hittar du både tranbärsjuice och kapslar och tabletter med tranbär. Många av våra kunder upplever att tranbär hjälper, och därför rekommenderar vi också detta till våra kunder. Har du problem med återkommande urinvägsinfektioner kan det med andra ord vara en god idé att prova tranbär i någon form. Eftersom det är naturligt så gör det ingen skada och har inga biverkningar (man bör dock inte överskrida angiven dos), så det finns inget att förlora på att prova!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *